Cum să recuperezi mesajele șterse de pe WhatsApp

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, utilizată zilnic de milioane de oameni pentru a comunica cu prietenii, familia și colegii. Cu toate acestea, poate apărea situația în care ștergi din greșeală mesaje importante și te întrebi cum le poți recupera. Din fericire, există mai multe metode pentru a recupera mesajele șterse de pe WhatsApp, iar acest articol îți va oferi un ghid detaliat pentru a te ajuta în acest proces.

Metoda 1: Restaurarea mesajelor dintr-un backup

1. Verificarea setărilor de backup

WhatsApp face automat backup zilnic, săptămânal sau lunar, în funcție de setările tale. Pentru a verifica sau modifica setările de backup:

 1. Deschide WhatsApp.
 2. Accesează Setări (Settings) > Conversații (Chats) > Backup conversații (Chat backup).
 3. Verifică ultima dată când s-a realizat un backup și asigură-te că backup-ul este activat pe Google Drive (pentru Android) sau iCloud (pentru iPhone).

2. Restaurarea dintr-un backup recent

Dacă mesajele șterse se află într-un backup recent, poți restaura acel backup:

 1. Dezinstalează WhatsApp de pe telefon.
 2. Reinstalează WhatsApp din Google Play Store (pentru Android) sau App Store (pentru iPhone).
 3. După verificarea numărului de telefon, WhatsApp îți va cere să restaurezi mesajele și fișierele media dintr-un backup găsit. Selectează opțiunea de Restaurare (Restore).

Metoda 2: Recuperarea mesajelor șterse fără backup

Dacă nu ai realizat un backup recent sau dacă mesajele șterse nu sunt incluse în backup, există alte metode pentru a încerca să le recuperezi.

1. Utilizarea aplicațiilor de recuperare date

Există aplicații de recuperare date care pot scana telefonul pentru a găsi și restaura mesaje șterse. Printre cele mai populare se numără:

 • Dr.Fone – Data Recovery (Android și iPhone)
 • EaseUS MobiSaver (Android și iPhone)
 • Tenorshare UltData (Android și iPhone)

Pasii de urmat pentru a utiliza o aplicație de recuperare date:

 1. Descarcă și instalează aplicația de recuperare date pe computer sau direct pe telefon, în funcție de opțiunile disponibile.
 2. Conectează-ți telefonul la computer (dacă aplicația necesită acest lucru) și urmează instrucțiunile pentru a permite accesul aplicației la datele telefonului.
 3. Scanează telefonul pentru a găsi mesajele șterse. Aplicația va analiza telefonul și va afișa o listă de mesaje recuperabile.
 4. Selectează mesajele pe care dorești să le recuperezi și urmează instrucțiunile aplicației pentru a le restaura pe telefon.

Metoda 3: Restaurarea mesajelor din backup-ul local (pentru Android)

Pe telefoanele Android, WhatsApp realizează automat backup-uri locale pe dispozitiv în fiecare zi la ora 2:00 AM. Aceste backup-uri sunt stocate în memoria internă a telefonului sau pe cardul SD.

Pasii de urmat pentru a restaura un backup local:

 1. Deschide un manager de fișiere pe telefon (cum ar fi Google Files).
 2. Navighează la WhatsApp > Databases. Aici vei găsi fișierele de backup salvate, numite de obicei „msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12”.
 3. Redenumește cel mai recent fișier de backup la „msgstore.db.crypt12”. Asigură-te că nu schimbi extensia fișierului.
 4. Dezinstalează și reinstalează WhatsApp.
 5. După verificarea numărului de telefon, WhatsApp va detecta backup-ul local și îți va cere să restaurezi mesajele. Selectează Restaurare (Restore).

Metoda 4: Contactarea persoanelor implicate

Dacă metodele de mai sus nu funcționează, o soluție simplă și eficientă poate fi să contactezi persoanele implicate în conversațiile șterse și să le ceri să-ți retrimită mesajele sau informațiile importante. Majoritatea utilizatorilor de WhatsApp înțeleg că pot apărea greșeli și vor fi dispuși să te ajute.

Concluzie

Recuperarea mesajelor șterse de pe WhatsApp poate părea dificilă, dar cu metodele potrivite și un pic de răbdare, este posibil să recuperezi informațiile importante. Fie că utilizezi un backup recent, aplicații de recuperare date sau metoda backup-ului local, există soluții pentru a te ajuta să recuperezi mesajele pierdute. Asigură-te că faci backup regulat pentru a evita pierderea accidentală a datelor în viitor și păstrează-ți conversațiile importante în siguranță.

Recommended For You

About the Author: andreea