Coaja de măr: beneficii pentru sănătate și sfaturi de consum

Coaja de măr

Merele sunt un fruct popular și sănătos, dar mulți oameni aruncă coaja înainte de a mânca fructul. Cu toate acestea, coaja de măr este bogată în nutrienți și poate aduce multe beneficii pentru sănătate. În acest articol, vom explora beneficiile pentru sănătate ale cojii de măr și vom oferi sfaturi de consum.

Beneficiile pentru sănătate ale cojii de măr

  1. Conține fibre

Coaja de măr este bogată în fibre, care sunt importante pentru sănătatea digestivă. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos și previn constipația. De asemenea, fibrele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la menținerea unui nivel sănătos de zahăr din sânge.

  1. Conține antioxidanți

Coaja de măr conține antioxidanți, cum ar fi quercetina și acidul clorogenic, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot provoca daune celulare și pot contribui la dezvoltarea bolilor cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă.

  1. Ajută la menținerea sănătății inimii

Coaja de măr poate ajuta la menținerea sănătății inimii prin reducerea nivelului de colesterol din sânge și prin scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, coaja de măr conține flavonoide, care ajută la reducerea inflamației și la protejarea inimii împotriva stresului oxidativ.

  1. Ajută la menținerea sănătății creierului

Coaja de măr conține quercetină, un antioxidant care poate ajuta la protejarea creierului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. De asemenea, quercetina poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive și la reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.

  1. Ajută la menținerea sănătății pielii

Coaja de măr conține vitamina C, care este importantă pentru sănătatea pielii. Vitamina C ajută la producerea de colagen, care este esențial pentru menținerea elasticității pielii și pentru prevenirea ridurilor.

Sfaturi de consum

  1. Spălați merele înainte de a le consuma

Înainte de a consuma merele, este important să le spălați bine pentru a elimina orice urmă de pesticide sau alte substanțe chimice.

  1. Alegeți mere organice

Dacă este posibil, alegeți mere organice pentru a evita expunerea la pesticide și alte substanțe chimice.

  1. Tăiați merele în felii subțiri

Dacă nu sunteți obișnuiți să mâncați coaja de măr, încercați să tăiați merele în felii subțiri pentru a le face mai ușor de mâncat.

  1. Adăugați coaja de măr în rețete

Coaja de măr poate fi adăugată în multe rețete, cum ar fi plăcintele sau salatele. Încercați să adăugați coaja de măr în rețetele preferate pentru a beneficia de nutrienții săi.

  1. Folosiți coaja de măr pentru a face ceai

Coaja de măr poate fi folosită pentru a face un ceai delicios și sănătos. Puneți coaja de măr în apă fierbinte și lăsați-o să se infuzeze timp de câteva minute.În concluzie, coaja de măr este bogată în nutrienți și poate aduce multe beneficii pentru sănătate. Încercați să includeți coaja de măr în dieta dumneavoastră pentru a beneficia de nutrienții săi și pentru a vă menține sănătoși.

Recommended For You

About the Author: boboc